Volgens het gemeentebestuur van Bergen op Zoom zijn de wachtlijsten voor kinderopvang een tijdelijk probleem, zo meldt BN/De Stem. Burgemeester Han Polman verwacht dat de wachtlijsten in de loop van volgend jaar zijn opgelost.

De Belangenorganisatie Voor Werkende Moeders (VWM) had bij de Brabantse gemeente aan de bel getrokken over de problemen rond de kinderopvang. Bergen op Zoom was overigens niet de enige gemeente in Nederland die een brief kreeg van de VWM.

Volgens burgemeester Polman is er nauwelijks sprake van een probleem in zijn gemeente: 'Ik geloof dat op dit moment tien tot vijftien gezinnen op een wachtlijst staan'.

De organisaties en instellingen die in Bergen op Zoom de kinderopvang verzorgen, zouden bovendien meestal zelf een alternatief bieden. Polman: 'Als mensen niet in de buurt terechtkunnen, verwijzen die tegenwoordig door naar een andere locatie of zelfs een andere organisatie. En in andere gevallen kunnen gezinnen met hun kind bij een gastouder terecht, in plaats van bij een dagverblijf'.

© Nationale Onderwijsgids