Op maandag 3 oktober is de vierde editie van ‘Voor de Jeugd Dag’. Zorgprofessionals, onderwijsprofessionals, bestuurders, beleidsambtenaren en ouders en jeugd ontmoeten elkaar om te praten over kwetsbare jeugd, de transitie van minderjarig naar meerderjarig en de rol van gemeenten. Dat meldt VNG.
In de Westergasfabriek in Amsterdam zijn op 3 oktober meer dan 80 workshops bij te wonen in verschillende paviljoens. Vragen als ‘Hoe krijgt de huisarts een goede rol in de samenwerking rondom jeugd?’ en ‘Hoe kunnen cliënten, jongeren en ouders een volwaardige stem en zinvolle invloed krijgen?’ worden behandeld. Belangrijke thema’s zijn de rol van het sociaal netwerk, verbinding jeugd en onderwijs, jeugd in het sociaal domein en veilig opgroeien. Naar verwachting komen er zo’n 1.300 bezoekers naar de Westergasfabriek.
Verder houden ervaringsdeskundige jongeren een pitch over jongeren met een licht verstandelijke beperking. Met de pitch willen de jongeren onder meer meegeven: praat mét mij en niet over mij, kijk naar mijn kansen en niet mijn beperkingen en geef mij meer tijd om te leren en te leren werken.
Inschrijven is nog mogelijk via www.voordejeugddag.nl, maar er is een wachtlijst. Mocht er een plek vrijkomen, ontvangt de eerste op de wachtlijst hierover een bericht via de mail. 'Voor de Jeugd Dag' is een initiatief van de ministeries Volksgezondheid, Onderwijs, Veiligheid en Justitie, van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Nederlands Jeugdinstituut.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids