CBR sluit eind september de deuren van locatie in Enschede en gaat naar Hengelo

Het CBR opent eind september een nieuw examencentrum in Hengelo. Het huidige examencentrum op de locatie in Enschede sluit dan haar deuren. Het theorie-examen wordt nog tot en met 21 september in Enschede gegeven. De allerlaatste rijtesten zijn op dinsdag 24 september en de allerlaatste praktijkexamens op vrijdag 27 september. Dat meldt het CBR.

Praktijkexamens voor vrachtauto’s, tractoren en bussen worden afgenomen op de locatie Frans op den Bult aan de Hengelosestraat in Deurningen. Deze examens gaan niet mee naar de nieuwe locatie in Hengelo.

Huidige locatie is te klein 

Het CBR moet verhuizen omdat de huidige locatie in Enschede te klein is geworden. De wachtruimte voor examenkandidaten en andere bezoekers, maar ook de parkeerplaatsen voor examenvoertuigen voldoen niet meer aan de voorwaarden. Het nieuwe examencentrum ligt op het bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het CBR gaat deze locatie eerst nog verbouwen zodat het voldoet aan alle gestelde eisen. Voor examenvoertuigen en bezoekers zal de parkeerplaats flink uitgebreid worden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk