Logo_tilburg_university_logo

De Leidse hoogleraar Godsdienstwijsbegeerte en Ethiek Willem B. Drees wordt de nieuwe decaan van de Tilburg School of Humanities (TSH). Hij volgt per 1 januari 2015 hoogleraar Arie de Ruijter op die aan het eind van het jaar met pensioen gaat.

Drees is nu nog werkzaam aan de Universiteit Leiden, waar hij onderwijs verzorgt en onderzoek doet in het kader van zijn leerstoel Godsdienstwijsbegeerte en Ethiek. In Leiden was hij ook decaan van de Faculteit der Godgeleerdheid en vice-decaan van de faculteit Geesteswetenschappen. Per 1 november 2014 wordt hij binnen de Tilburg School of Humanities benoemd als hoogleraar Filosofie van de Humanities.

Drees gaat leiding geven aan de TSH en de positie van de faculteit landelijk en internationaal verder versterken door het stimuleren van vooruitstrevend en innovatief onderzoek en onderwijs. Daarbij zijn interdisciplinariteit en internationalisering met een aansprekend portfolio van onderwijs en onderzoek met hoogstaande kwaliteit trefwoorden.

TSH coördineert tevens de bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences, de Universitaire Lerarenopleidingen, het universitaire Honors Program Discourses on Europe en het filosofie-onderwijs in alle bacheloropleidingen van Tilburg University. Deze onderwijsprogramma’s vallen eveneens onder zijn leiding.

© Nationale Onderwijsgids