Ben je aan het overwegen om een kindercoach opleiding hbo te doen? Wil jij kinderen helpen om hun potentie waar te maken? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres! Hier wordt je namelijk geïnformeerd op het gebied van wat een kindercoach opleiding voor jou zou kunnen betekenen. Wil jij kinderen iets geven waar zij de rest van hun leven iets aan hebben? Lees dan snel verder om meer te leren over een Kindercoach opleiding hbo.
Wat motiveert jou om als kindercoach te werken?
Er kunnen verschillende factoren zijn die een rol spelen waarom jij een kindercoach wil worden. Een gezonde dosis inspiratie en motivatie hebben om kinderen verder te helpen worden ervaren als waardevolle eigenschappen. Ook geloof jij als toekomstig kindercoach dat het antwoord in het kind zelf zit. Na de opleiding leer jij namelijk met een oplossingsgerichte aanpak om verder te kijken dan de ‘problemen’ van een kind. Samen met het kind help jij om zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden verder te ontwikkelen.
Van probleem naar zelfkennis
Men is in de veronderstelling dat een kindercoach per definitie hetzelfde is én doet als een therapeut. Dit is echter niet juist: je zult bij een Kindercoach opleiding hbo merken dat het verschil tussen een kindercoach en een therapeut vrij groot is. Een kindercoach zoekt namelijk naar een werkwijze/methode die past bij het kind en niet omgekeerd. Je gaat dus kijken naar wat een kind echt nodig heeft en dáár stem je je begeleiding op af. Op het moment dat een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, transformeert het ‘probleem’ naar zelfkennis. Jouw invloed zorgt er dan voor dat het ‘probleem’ geen probleem meer is, maar een sterk punt.
In welke situaties kan jij kinderen helpen als kindercoach?
Als kindercoach ben je in staat om in diverse situaties van waarde te zijn voor een kind. Er zijn namelijk verschillende problemen die een kind behoorlijk kunnen belemmeren in z’n dagelijkse leven. Na het volgen van een kindercoach opleiding ben jij in staat om kinderen in de volgende situaties te helpen:
• wanneer een kind onzeker is;
• wanneer een kind heel erg verlegen is;
• wanneer een kind slecht in slaap valt;
• wanneer een kind veel piekert en zorgen maakt over veel zaken;
• wanneer een kind verdrietig is;
• wanneer een kind last heeft van driftbuien;
• wanneer een kind een scheiding moet verwerken;
• wanneer een kind wordt gepest.
Jouw ontwikkeling
Bij het volgen van een kindercoach opleiding wordt jouw ontwikkeling voorop gezet. Daarom wordt er tijdens de opleiding een persoonlijk logboek bijgehouden waarin jouw ontwikkeling overzichtelijk wordt gemonitord met een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Leren stilstaan en kijken naar eigen handelen zijn belangrijke onderdelen in dit plan. Daarnaast is reflecteren op je eigen kunnen een fenomeen dat vaak terugkomt op een kindercoach opleiding. Ook is het gebruikelijk dat er zes intervisiebijeenkomsten worden gehouden na afronding van een module. Hierdoor wordt je ontwikkeling met een intensieve evaluatie onder de loep genomen: uitstekend om te groeien! Weet jij waar jij een kindercoach opleiding hbo gaat volgen?