Docente Fontys wist te ontsnappen na poging tot verkrachting met een mes

Een docente van Fontys Hogeschool aan de locatie Rachelsmolen in Eindhoven is eind mei 2024 gestoken door een indringer. Eerst probeerde deze persoon haar nog te verkrachten. De 41-jarige F.O. uit Bulgarije stond deze week voor de eerste keer voor de rechter. Dat meldt Omroep Brabant.

Op het terrein van de Fontys Hogeschool liep de Bulgaar rond. Hij zag de docente en duwde haar de wc in. Hij bedreigde de vrouw met een mes en eiste dat ze seks met hem had. De docente verzette zich, maar werd wel gestoken. De docente en de Bulgaar kenden elkaar niet. Het incident zorgde voor flink wat paniek op de campus.

Open terrein 

Het scholencomplex van Fontys is een omgeving waar iedereen naar binnen kan lopen om te leren en te werken. Het complex ligt vlakbij het terrein van de TU. Studenten en docenten worden na het incident wel beter beveiligd. Daarvoor zijn inmiddels voldoende maatregelen genomen.

Goed opgevangen 

De docente in kwestie maakt het goed. Collega’s hebben de vrouw na de gebeurtenis goed opgevangen. Ze ging vrij snel na het incident weer aan het werk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk