Normal_saxion

ENSCHEDE - De Saxion Afstudeerprijs 2012 is dit jaar uitgereikt aan Nick Distelbrink uit Lochem. De student formuleerde het afgelopen collegejaar een strategisch advies voor het bedrijf Sigmax ICT specialisten in Enschede. De eerste prijs gaf recht op een geldbedrag van 1200 Euro. De tweede prijs was voor Roy Nieuwenhuis, die 700 Euro ontving en de derde prijs voor Pola Hirschmann, die 500 euro mee mocht nemen.

Distelbrink, die Technische Bedrijfskunde studeerde aan de Academie Bedrijfskunde en Ondernemen heeft zich verdiept in de trends en ontwikkelingen die van belang zijn voor de ICT branche en de klanten van Sigmax. “Nick heeft op professionele en zelfstandige wijze een vernieuwend business model geïntroduceerd”, aldus Leo van den Ende, CEO van Sigmax. “Met het strategisch model kunnen we toekomstige ontwikkelingen toetsen op marktwaarde. Nicks onderzoek is voor Sigmax bijzonder nuttig.”

Tweede prijswinnaar Roy Nieuwenhuis uit Diepenveen studeerde Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de academie ruimtelijke ontwikkeling en bouw en hield zich in opdracht van de Gemeente Deventer bezig met gebiedsgericht werken. De gemeente wil door deze werkwijze burgers en organisaties meer verantwoordelijkheid en invloed bieden in hun directe leefomgeving.

Pola Hirschmann uit Arnhem volgde de studie Technische Commerciële Textielkunde aan de academie creatieve technologie en heeft geprobeerd antwoorden te zoeken op de vraag waarom 70% van de Nederlandse vrouwen een niet passende BH draagt en op welke wijze voorkomen kan worden dat ze dat blijven doen. Ze heeft een helder en leesbaar werkstuk afgeleverd met praktische tips over een onderwerp uit de taboesfeer.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen