Normal_logo-lsvb

UTRECHT - De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maakt zich zorgen over de Erasmusbeurs. Vanaf januari 2013 kan de beurs, vanwege een overschrijding van de Europese begroting met ongeveer 90 miljoen euro, in gevaar komen. Dat laat de LSVb in een persbericht weten.

De Erasmusbeurs is bedoeld om studenten die in het buitenland gaan studeren een financiële tegemoetkoming te bieden. Van deze beurs wordt de afgelopen jaren steeds vaker gebruik gemaakt; ongeveer 8500 studenten hebben jaarlijks recht op de beurs. "Deze studenten doen tijdens deze buitenlandse ervaring veel kennis op over andere landen, de cultuur en de taal die er gesproken wordt. Die kennis en ervaringen nemen zij vervolgens weer mee naar Nederland", aldus LSVb-voorzitter Kai Heijneman.

Nu de begroting van de Europese Unie dus met een tekort te kampen heeft, komt de Erasmusbeurs in gevaar. Daarom doet de LSVb een oproep aan Nederlandse politici om te strijden voor deze belangrijke ondersteuning van studenten in het buitenland. Vandaag komt de Europese Commissie met een voorstel om het begrotingstekort op te lossen. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem