Op donderdag 29 oktober organiseert Hanze Cultuur en Debat, onderdeel van de Hanzehogeschool van 19:00 tot 21:00 What just happened? - een gesprek over de gevolgen van corona voor studenten, hun levens en hun ervaringen. Twee panels van studenten en experts - Agnes Schilder en Willem Vos - gaan in gesprek over deze persoonlijke ervaringen. Hiermee willen ze elkaar en de studenten die het gesprek via een livestream volgen een hart onder de riem steken in deze tijd. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.
De panels gaan in op vragen als: Hoe past een student zich aan deze nieuwe samenleving? Hoe werkt deze nieuwe manier van studeren? Kan iedereen zich aanpassen aan deze nieuwe manier van leven? De studenten en docenten delen ervaringen en tips en tricks hoe de coronacrisis door te komen.
Vanuit je eigen stoel
Geïnteresseerden kunnen de livestream vanuit huis volgen. Tijdens de livestream wordt de live-sessie met het panel afgewisseld met korte filmpresentaties van de panelleden. In deze korte filmprestaties vertellen studenten over de initiatieven die ze hebben opgezet tijdens coronatijd of over hun persoonlijke ervaring: hoe ze de lockdown en de nasleep hebben ervaren en wat ze hun medestudenten als tips willen meegeven. Tijdens het panel wordt er dieper ingegaan op de punten die aan bod komen in de films.
De experts
Willem Vos (docent Social Studies Hanzehogeschool, docentonderzoeker lectoraat Rehabilitatie) is betrokken bij het onderzoek naar eenzaamheid onder studenten. Met zijn expertise op dit onderwerp schuift hij aan bij het panel om het taboe over eenzaamheid te doorbreken en bespreekbaar te maken.
Agnes Schilder (docent toegepaste psychologie, coach, spreker over positieve psychologie, positieve gezondheid) praat vanuit haar expertise mee in het Nederlandse panel: hoe kijken we naar deze nieuwe manier van samenleven, wat kan een student doen en wat ligt buiten je macht en hoe ga je daar dan weer mee om.
Aanmelden
Het gesprek is vooral bedoeld voor studenten, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te melden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier, dat hier te vinden is. Op 29 oktober krijgen deelnemers de link voor de livestream en kan het gesprek beginnen.
Door: Nationale Onderwijsgids