Normal_4950

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) van NHL Hogeschool start een project om afstandsonderwijs voor zeevarenden te ontwikkelen. Het project stelt zeevarenden in staat om hun deskundigheid te verhogen door hbo-onderwijs te volgen, in combinatie met hun werk.

De Nederlandse maritieme sector behoort tot de meest concurrerende en innovatieve sectoren ter wereld. Deze vooraanstaande positie is echter niet vanzelfsprekend. Wil de sector haar koppositie behouden dan zal zij zich met name moeten richten op complexe, hoogtechnologische en kennisintensieve producten en diensten. Het is dan ook essentieel dat medewerkers in de maritieme sector beschikken over de meest actuele kennis en vaardigheden.

Er is een cultuur nodig waarin ‘een leven lang leren' de norm is. Met het project voor afstandsonderwijs wil het Maritiem Instituut Willem Barentsz hiervoor een stevige basis leggen. Het project met een totale omvang van € 800.000,- is mede mogelijk gemaakt door Subsidieregeling Maritieme Innovatie.

De uitvoering is in handen van een samenwerkingsverband bestaande uit drie onderwijsinstellingen (NHL Hogeschool, Noorderpoort College en Nova College) en drie rederijen (JR Shipping, Koninklijke Wagenborg en Marin Ship Management).