Normal_8185

GRONINGEN - Vijf vierdejaarsstudenten van het Instituut voor Communicatie &Media van de Hanzehogeschool Groningen werken aan een documentaire over voormalig concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk.

Zij doen dit in opdracht van Stichting Vriendenkring Mauthausen en het Productiehuis Mediastiek van de Hanzehogeschool Groningen. Het doel van de documentaire is om de herinnering aan nazislachtoffers levend te houden.

De jonge documentairemakers vinden het belangrijk dat het verhaal van de overlevenden doorverteld wordt nu het nog kan. De documentaire vertelt de geschiedenis van Jean Dubois, een Belgische overlevende van concentratiekamp Mauthausen.

De studenten willen laten zien hoe het verhaal van Jean invloed heeft op zijn nageslacht. Dochter en kleinkind vertellen wat hun gevoelens en gedachten zijn over dit deel van hun familiegeschiedenis.

Op zondag 4 december vertrekken de studenten richting Oostenrijk voor een bezoek aan het voormalig kamp Mauthausen, dat nog voor een groot deel in oorspronkelijke staat verkeert. Naast het verkennen van het kamp maken de studenten hier opnames voor de documentaire.

Verdere informatie over de documentaire is te vinden op www.projectmauthausen.nl.

© Nationale Onderwijsgids