Normal_9525

DEN HAAG (ANP) - De directeur van de Academie Facility Management van de Haagse Hogeschool, Aad Otto, is donderdag op non-actief gesteld.

Op de faculteit wordt een onderzoek ingesteld, na berichten dat een docent betaald zou zijn per behaald diploma van studenten. Dat bevestigde de school vrijdag.

Otto staat voor 3 maanden of zo lang het onderzoek loopt op non-actief. Het onderzoeksteam wordt nu samengesteld en zal bestaan uit mensen van de hogeschool en externe onderzoekers. Wel is nu al gebleken dat het om een enkele docent gaat die een dergelijk contract had.

De studentenbegeleider die door de faculteit was ingehuurd, kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1200 euro, als de begeleide student slaagde. Zakte de student, dan kreeg de begeleider niets. Ook deze docent heeft geen nieuwe taken meer gekregen.

Verontwaardigd
De Hogeschool liet dinsdag al weten dat ze gaat zorgen dat iets dergelijks niet meer voor kan komen. Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra reageerde toen verontwaardigd op het voorval en kondigde het onderzoek aan.