Normal_group-of-students-discussing-in-university-2023-11-27-05-00-52-utc

Het College van Bestuur van de HvA heeft een beslissende stap gezet door te kiezen voor de samenvoeging van de Faculteit Gezondheid (FG) en de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding (FBSV). Deze fusie, gepland voor 1 september 2024, belooft efficiëntie en een versterkt onderwijsaanbod onder de nieuwe naam Faculteit Gezondheid, Sport en Bewegen. Nynke van Dijk, decaan van de betrokken faculteiten, legt uit dat deze integratie veel dubbel werk zal elimineren en meer ruimte zal creëren voor onderwijs en onderzoek. Dit meldt HvanA.

Deze unieke fusie binnen de HvA zal de werkdruk verminderen door het combineren van administratieve taken en staf. De samenvoeging omvat niet alleen een fysieke integratie, maar ook een strategische herziening van de onderwijsprogramma's om interprofessioneel onderwijs te bevorderen. Dit betekent dat studenten uit verschillende disciplines samen zullen leren, wat leidt tot een meer geïntegreerde benadering van gezondheid, sport en beweging.

Geen banenverlies verwacht

Belangrijk is dat deze organisatorische verandering niet zal leiden tot ontslagen. Alle huidige functies blijven behouden, hoewel sommige medewerkers andere rollen zullen aannemen binnen de nieuwe structuur. Dit zal een stabiele overgang waarborgen voor zowel personeel als studenten.

Voordelen voor studenten en personeel

Studenten zullen profiteren van een verrijkt onderwijsaanbod en nieuwe faciliteiten, zoals de toekomstige gezondheidscampus waar de opleiding Voeding en Diëtetiek naartoe zal verhuizen. Ook voor het personeel zijn er voordelen, zoals minder administratieve lasten en meer mogelijkheden voor professionele ontwikkeling binnen een bredere facultaire structuur.

Uitdagingen en kansen

Hoewel de fusie veel belooft, zijn er uitdagingen zoals de integratie van IT-systemen en de fysieke afstand tussen verschillende locaties. De leidinggevenden van de faculteit zijn echter al ervaren in het beheren van deze logistieke aspecten en zullen regelmatig aanwezig zijn op alle locaties om verbinding en samenwerking te waarborgen.