Normal_students-relaxing-in-kitchen-of-shared-accommodati-2023-11-27-05-06-47-utc

Aeres Hogeschool Dronten schat dat ongeveer honderd studenten, die momenteel buiten Dronten of nog thuis wonen, graag een kamer willen in Dronten. Deze schatting is gebaseerd op een enquête die werd gehouden door de christelijke agrarische hogeschool. Dit meldt De Drontenaar.

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Dronten, Aeres Hogeschool en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gezamenlijk onderzoek gedaan naar de huisvestingsbehoeften van studenten. In november werd hiervoor een enquête gehouden.

Actueel tekort aan kamers

Uit de enquête blijkt dat er aan het begin van het schooljaar een actueel tekort is van ongeveer 30 kamers om studenten goed te kunnen huisvesten in Dronten. Burgemeester en wethouders (B en W) schrijven: “Dit kan ertoe leiden dat deze studenten afhaken om bij Aeres een studie te volgen, omdat er geen kamer gevonden kan worden. Bijvoorbeeld omdat de afstand tussen woonplaats en Dronten als te groot wordt gezien.”

Sluiting van studentenwoningen

Het college van B en W heeft plannen om dertien studentenwoningen van de familie De Regt in Dronten-noord te sluiten. De impact van deze sluiting is echter niet meegenomen in de schattingen van het huidige tekort. Hierdoor kan het tekort aan studentenkamers nog verder toenemen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer