Normal_busy-traffic-2023-11-27-05-10-03-utc

Sinds juli is Reisbalans de nieuwe mobiliteitsdienstverlener voor Avans Hogeschool in Tilburg, zoals de hogeschool via Tenderned heeft bekendgemaakt. Reisbalans zal de medewerkers van de hogeschool ondersteunen met een MaaS-platform (Mobility as a Service) en een mobiliteitskaart om hun werkgerelateerde mobiliteit efficiënter en duurzamer te organiseren. Dit meldt Mobiliteit.nl.

De opdracht is opgedeeld in twee fasen:

  1. Fase 1: In deze fase wordt de mobiliteitskaart geïntroduceerd en wordt deelmobiliteit uitgerold voor werknemers die potentieel hebben om het openbaar vervoer te gebruiken. Deze fase kost de hogeschool eenmalig 40.000 euro en jaarlijks 1,9 miljoen euro.

  2. Fase 2: In de tweede fase zullen ook andere medewerkers de mobiliteitskaart ontvangen. Daarnaast start dan de registratie van woon-werkverkeer, thuiswerken en dienstreizen. De kosten voor deze fase bedragen eenmalig 65.000 euro en jaarlijks 2 miljoen euro.

Duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

Avans Hogeschool was op zoek naar een dienstverlener die het registreren van thuiswerken en reizen eenvoudiger maakt en tegelijkertijd de keuze voor duurzame vervoersopties stimuleert. Reisbalans werd geselecteerd vanwege hun sterke focus op kwaliteit, die voor 80 procent meespeelde in de aanbesteding, tegenover 20 procent voor de prijs.

Looptijd van de opdracht

De overeenkomst met Reisbalans heeft een initiële looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid om deze drie keer met twee jaar te verlengen, wat een maximale looptijd van negen jaar oplevert.