Tijdens de introductieweek nog geen kamer, dan is kamperen de oplossing

De introductieweek waarin 4.000 startende studenten kennismaken met hun nieuwe studentenstad, opleiding en studiegenoten zit er voor de meeste eerstejaars alweer op. Als nieuwbakken student wil je zo’n introductieweek niet missen, maar wat als je nog geen studentenkamer hebt? Tientallen studenten kiezen daarom voor kamperen als een tijdelijke noodoplossing. Dat meldt VOX.

Zo’n dertig eerstejaarsstudenten hebben hun tent opgezet op campingterrein van De Groote Flierenberg in Berg en Dal. De studenten mogen op een apart gedeelte van de camping plaatsnemen. Op die manier kunnen ze andere gasten niet lastigvallen.

Elke dag op en neer reizen 

Sep Peterman en Raf Buurman beginnen deze week met hun opleidingen politicologie en bestuurskunde. “De introductie bijwonen vonden we heel belangrijk, maar elke dag op en neer van Deventer naar Nijmegen was iets te veel van het goede. Daarom hebben we voor de camping gekozen.”

Na de introductie wil Peterman graag in Nijmegen blijven, maar dat gaat lastig als je nog geen kamer hebt. Buurman wil eerst kijken of de opleiding bevalt en gaat daarna pas op zoek naar een kamer.

Bewust niet op kamers 

Eerstejaars geschiedenisstudent Kevin Spee ziet het niet zitten om op kamers te gaan. Ook al moet hij daarvoor iedere dag een uur en tien minuten met de trein reizen. “In een studentenhuis wonen met mijn autisme is gewoon te lastig.”

Barnevelder Tom van Bruinhorst gaat Philosophy, Politics and Society studeren. Tijdens dit studiejaar een kamer vinden daar heeft hij alle vertrouwen in. De student zit op dit moment onder de krassen en schrammen omdat hij zondagnacht met zijn fiets tegen een boom is gereden. “En ik was niet eens dronken.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk