Au pairs steeds populairder vanwege dure kinderopvang

Amsterdamse au pair-bureaus zien een toename in het aantal au pairs die jaarlijks bij gezinnen terechtkomen. Kinderopvang is te duur, dat zou een mogelijke verklaring voor de verschuiving kunnen zijn. “Een au pair inhuren is twee keer zo goedkoop.”  Dat meldt NH Nieuws.

Veronika Orlovskaya uit Amsterdam heeft zelf voor een au pair gekozen. “De kinderopvang is twee keer zo duur, niet flexibel genoeg en ik vind het fijn dat ik een beetje toezicht kan houden op hoe mensen met mijn kind omgaan”, zegt ze.

Toename in het aantal au pairs 

Au pair-bureaus uit Amsterdam zien een toename in au pairs die aan gezinnen worden gekoppeld. Suzanne van Dijk-Beemster van bureau Beau-pair ziet dat meer gezinnen kiezen voor een au pair. “Kinderdagverblijven zitten vol, zijn niet flexibel genoeg en er is een personeelstekort. Vorig jaar werkten er rond deze tijd vijf au pairs bij ons, dat zijn er nu 23 en in december gaan we richting de dertig”, aldus Van Dijk-Beemster.

Het bureau waar Veronika haar au pairs vandaan heeft ziet ook een landelijke toename van 100 aanvragen in 2021 naar 1000 dit jaar. De au pairs zijn volgens Veronika meer dan alleen een hulp. Zij vindt ze een uitbreiding van de familie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk