Herman fietst voor een kinderopvang van Noord-Vietnam naar Zuid-Thailand

Herman Kasper uit Edam en zijn 75-jarige neef gaat 3.500 kilometen fietsen. Ze gaan van Noord-Vietnam naar Zuid-Thailand. Met deze fietstocht willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor een kinderopvang die Herman en zijn partner Mieke zeer aan het hart gaat. Dat meldt NH Nieuws.

Het stel reist graag en hebben bij een kinderopvang in Zuid-Thailand vrienden zitten. Het is niet alleen maar een kinderopvang. Kansarme kinderen kunnen daar onderwijs krijgen, maar ook medische zorg.

'In het regenwoud kinderen lesgeven' 

Mieke heeft zestien jaar geleden een half jaar in Vietnam gewerkt. “Op kleine scholen heb ik kinderen lesgegeven. Ook nog eens midden in het regenwoud. Het was een droom die uitkwam.”

Fietstocht 

In oktober vertrekken Herman en zijn neef Dries. Begin november fietsen ze dan van Noord-Vietnam via Laos en Cambodja naar Zuid-Thailand. De heren hebben best zin in de fietstocht. “We hebben dit jaar al meer kilometers gereden als dat we in Azië gaan fietsen. Dus we weten hoe het werkt.”  Herman verwacht wel dat er fietsen kapotgaan en dat het soms lastig is om een slaapplek te vinden. Maar daartegenover staat dat ze leuke mensen gaan ontmoeten, het lekkere eten en het mooie landschap. ‘We gaan er 150 procent van genieten.”

Wil je Herman en Dries steunen tijdens hun fietstocht. Via deze link vind je alle informatie over het project.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk