Hoofdrolspelers in serie over toeslagenschandaal bekendgemaakt

Acteurs Iliass Ojja, Genelva Lo-Kioeng-Shioe-Mourik en Chiem Vreeken spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie De Toeslagenaffaire. De eerste twee acteurs spelen een gedupeerd koppel. Vreeken vertolkt de rol van ambtenaar van de Belastingdienst. De serie is vanaf 21 november te zien, maakt BNNVARA donderdag bekend.

De driedelige serie van regisseur Joram Lürsen laat volgens de makers "indringend zien hoe het toeslagenschandaal de levens van gedupeerde families ontwricht. Een volhardende advocaat, een klokkenluider en twee journalisten proberen samen met de ouders de misstanden aan het licht te brengen".

Harde werkelijkheid 

De serie is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek en gesprekken met verschillende betrokkenen over hun ervaringen. "De Toeslagenaffaire is een serie die dicht tegen de harde werkelijkheid aanzit. De verschillende perspectieven, de spanning en het drama vertellen een verhaal waarvan ik denk dat het niemand onberoerd zal laten", aldus regisseur Joram Lürsen.

Première

Ook acteurs Marit Meijeren, Alejandra Theus, Gürkan Küçüksentürk, Emmanuel Ohene Boafo, Rogier in 't Hout en Hamda Belgaroui zijn in de serie te zien. De première van De Toeslagenaffaire is op 22 september tijdens het Nederlands Filmfestival in de Stadsschouwburg Utrecht. De serie is vanaf 21 november in zijn geheel te streamen via NPO Start.

Speelfilm over toeslagenschandaal 

Begin september komt er ook een speelfilm over het toeslagenschandaal in de bioscopen, De Jacht op Meral Ö. Het kabinet-Rutte III trad begin 2021 af door de toeslagenaffaire. Tienduizenden ouders werden de afgelopen jaren de dupe van het optreden van de Belastingdienst en velen raakten in de schulden.

Door: ANP