Utrecht adviseert kinderen samen naar school te laten fietsen vanwege wolf

Ouders met kinderen die op de Utrechtse Heuvelrug wonen krijgen vanuit de provincie Utrecht het advies om hun kinderen die naar school fietsen dat in groepjes te laten doen. Zeker als ze door het bos moeten. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten met een wolf afgelopen zomer. Kinderen die naar de buitenschoolse opvang fietsen, moeten dat ook in groepjes doen. Dat meldt De Telegraaf.

Ouders zijn namelijk erg bezorgd over de veiligheid van hun kinderen en delen dat met de provincie Utrecht. Het advies is om een fietsroute te kiezen die langs het bos gaat, maar dat is niet altijd mogelijk. Dat zeggen de provincie en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

In groepjes van en naar school fietsen 

“Groepen mensen worden niet snel benaderd door de wolf. Dat zeggen wolvendeskundigen zelf. Daarom is het verstandig om in groepjes van en naar school te fietsen.” Kinderen onder de tien jaar wordt zelfs geadviseerd om onder begeleiding van een volwassene naar school te fietsen. Mocht er iemand een wolf spotten dan kan er een melding worden gedaan bij het Wolvenmeldpunt van BIJ12.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk