Leerlingen De Parelburcht gaan tijdelijk met de bus naar school in Vlissingen

De leerlingen van basisschool De Parelburcht kunnen weer naar school vanaf woensdag 28 augustus. In een oud schoolgebouw aan de Dreesstraat in Vlissingen kunnen alle 240 leerlingen terecht. De leerlingen gaan met de bus van Oost-Souburg naar Vlissingen. Dat meldt PZC.

Het schoolbestuur van De Parelburcht, Kinderopvang Walcheren en de gemeente Vlissingen zijn na twee dagen zoeken op deze oplossing gekomen. De Parelburcht heeft 240 leerlingen en maakte gebruik van tien lokalen in het pand aan de Dongestraat dat onlangs is afgebrand.

Voorschoolse en buitenschoolse opvang 

Ook de voorschoolse en de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Walcheren inclusief de kleuters kwamen daarbij. Het Kroonjuweel, de brede school in de buurt van de Dongestraat, vangt maandag 26 augustus de peuters al op. De voorschoolse opvang gaat ook naar Het Kroonjuweel en de buitenschoolse opvang verhuist woensdag 28 augustus mee naar de Dreesstraat.

Kinderopvang Walcheren en De Parelburcht zijn blij met de uiteindelijke oplossing. “Het onderwijs en de opvang voor de kinderen kunnen we op deze locatie op korte termijn organiseren”, schrijven de twee organisaties aan de ouders. Oorspronkelijk was het gebouw in de Dreesstraat een schoolgebouw.

Nieuw schoolgebouw 

Het nieuwe schoolgebouw voor de Parelburcht in Oost-Souburg is nog steeds niet klaar. Er wordt wel gekeken naar hoe de kinderen nu zo snel mogelijk kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk