Kindcentrum Ugchelen half uur ontruimd na stroomstoring

Ongeveer 300 leerlingen van kindcentrum Eloy uit Ugchelen hebben dinsdagmiddag 27 augustus hun lokaal moeten verlaten. Nadat er een stroomstoring was ontstaan, roken de bhv’ers een vreemde lucht. Nadat de brandweer een controle had uitgevoerd mochten de kinderen weer naar binnen. Dat meldt De Stentor.

Het kindcentrum zit in een relatief nieuw gebouw. Omdat maandag 26 augustus de school weer openging, is het gebouw net twee dagen officieel in gebruik. Volgens directrice Chantal de Grutter zou de stroomstoring veroorzaakt zijn omdat het gebouw nog is aangesloten op de bouwstroom.

Vreemde geur 

De Grutter besloot de school te ontruimen toen de bhv’ers twijfelden over een vreemde geur. “Alle leerlingen moesten toen naar buiten en wij hebben de brandweer gebeld.”

Buitenspelen 

De leerlingen zelf vonden het niet zo erg. “Ze hebben achter het schoolgebouw nog even buiten kunnen spelen. Het hele gebeuren duurde uiteindelijk maar een half uurtje. Zo op de tweede dag van het nieuwe schooljaar zien we dit als een goede brandoefening”, lacht De Grutter.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk