Nieuwbouw voor basisschool De Ark mag nu officieel van start

Op 28 augustus hebben de gemeente Krimpenerwaard, aannemer De Vries & Verburg en installateur Klimaatservice Holland de aannemingsovereenkomst getekend. Met deze ondertekening is er groen licht voor de nieuwbouw van de Christelijke basisschool De Ark en kinderopvang Royal Kids Home in Bergambacht. Tijdens de bouw verhuizen de kinderen tijdelijk naar het oude schoolgebouw van Kiezel en Kei aan de Bloemengaarde. Dat meldt de gemeente Krimpenerwaard. 

Sinds maart werken de partijen al samen in een bouwteam. Verantwoordelijk wethouder Irma Bultman is blij dat de officiële ondertekening een feit is. “Als gemeente is het onze wettelijke plicht om te zorgen voor goede onderwijshuisvesting. Huisvesting die veilig, gezond en van deze tijd is. Goede schoolgebouwen zijn essentieel om samen met de juffen en meesters de kinderen in de Krimpenerwaard goed onderwijs te kunnen geven.”  Er is lang naar toegewerkt. De aannemers staan in de startblokken om te beginnen.

Verhuizing in de herfstvakantie 

De voorbereidingen voor de bouw worden nu in gang gezet. In de herfstvakantie verhuizen de kinderen naar het oude schoolgebouw Kiezel en Kei. Daarna kan de bouw echt van start. Direct omwonenden en andere betrokkenen ontvangen vooraf meer informatie over de exacte planning en werkzaamheden. De verwachting is dat het schoolgebouw eind 2025 klaar is. Als de leerlingen van De Ark teruggaan naar hun nieuwe school, starten de sloopwerkzaamheden en nieuwbouw van Kiezel en Kei.

Door: Nationale Onderwijsgids