![Normal_appel_helft](/uploads/article/article_image/11565/normal_Appel_helft.jpg)
AMSTERDAM - Wat is de kwaliteit van het aanbod van voeding op scholen in het middelbaar beroepsonderwijs? Samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft DSP-groep dat onderzocht. Daarover bericht de website van deze organisatie op het gebied van onderzoek, advies en management.
Circa de helft van alle mbo-instellingen staat expliciet stil bij het thema 'gezonde voeding'. Ruim negen op de tien ondervraagde facility managers van mbo-instellingen geven aan dat mbo-scholen hun verantwoordelijkheid moeten nemen als het gaat om het bevorderen van een gezond voedingspatroon bij studenten. 94 procent van de instellingen zou in de voorbije jaren één of meer maatregelen hebben genomen om daarvoor te zorgen.
Opvallend is dat ondervraagden aangeven dat mbo-instellingen – en scholen in het algemeen – niet helemaal verantwoordelijk zijn voor het voedingspatroon van studenten. Mbo-instellingen moeten hen laten inzien waarom gezond eten belangrijk is. Maar uiteindelijk is het aan de student zelf om te bepalen wat zijn eigen voedingspatroon is.
© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres