Normal_4949

De MBO Raad heeft met medewerking van de Inspectie van het Onderwijs het servicedocument 850 uur onderwijstijd geactualiseerd. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt een aantal zaken uitgelegd.

Zo komen bijvoorbeeld onderwerpen aan bod als bijzondere activiteiten, de bevoegdheid van docenten, mentoruren en lesuitval of uitval door ziekte.

De resultaten van het Inspectie-onderzoek naar de onderwijstijd voor 2010 zijn onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd. Minister Van Bijsterveldt heeft hier in haar beleidsreactie op gereageerd. Als één van de maatregelen kondigt zij de intensivering van de informatievoorziening aan, onder andere door de MBO Raad.

De minister heeft ook gemeld dat de Inspectie van het Onderwijs in mei 2011 opnieuw een onderzoek uitvoert naar onderwijstijd. Deze maatregelen en vragen van onderwijsinstellingen hebben geleid tot een aanscherping van het servicedocument.

Relatie met Actieplan
Het servicedocument 850 uur is bedoeld voor het huidige toezicht gebaseerd op de bestaande wet- en regelgeving. Het document loopt dus nog niet vooruit op de voornemens van de minister die in het Actieplan staan.

Klik hier voor het Servicedocument 850 uur.