Normal_5559

ROC Midden Nederland en Fast Lane, geautoriseerd opleider voor Cisco, NetApp en VMware, bundelen de krachten in een opleidingsprogramma voor netwerkbeheerders. Het programma leidt kandidaten in één jaar op tot het behalen van het mbo-diploma Netwerkbeheerder niveau 4, en de certificaten CCNA (Cisco) en Microsoft MCITP Server Administrator 2008.

Het opleidingsprogramma van ROC Midden Nederland en Fast Lane kenmerkt zich door de combinatie van werken en leren. De theorie, die wordt behandeld in middag-/avondsessies, wordt direct in de praktijk gebracht in portfolio-opdrachten.

De Cisco- en Microsoft-labomgevingen simuleren de praktijksituatie zo nauwkeurig mogelijk. Daarnaast wisselt de kandidaat het volgen van opleidingen af met het werken in de praktijk, bij de eigen of een nieuwe werkgever.

Een beroepspraktijkbegeleider begeleidt de kandidaat tijdens het traject. Na een jaar sluit de kandidaat het programma af met een erkend mbo-diploma en de vakspecifieke Cisco- en Microsoft-certificaten.

Voor werkgevers is het mogelijk in aanmerking te komen voor een vermindering van de belasting- en premieafdracht voor werknemers die scholing volgen, via de Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.