Normal_5541

De examens van de opleidingen tot kok, gastheer en -vrouw en horecaondernemer starten eind mei weer op de ROC de Leijgraaf in Cuijk. Een maand lang gaan de leerlingen wat ze geleerd hebben in de praktijk uitvoeren aan de gasten, zo meldt KlikNieuws.nl.

De examens vinden plaats in het restaurant van De Leijgraaf in Cuijk, dat de naam ‘Van Een Leijen Dakje' draagt. Een naam die de studenten waar mogen maken.

Het restaurant van De Leijgraaf is een sfeervolle intieme locatie met een professionele keuken. Volgens Stefan Hoeijmakers, vakdocent Koken is het een belangrijke praktijkomgeving voor zijn leerlingen.

"We leiden hier niet alleen koks op, maar ook gastvrouwen en -heren. Beroepen die je zoveel mogelijk in de praktijk leert. Het restaurant is daarom voor onze leerlingen de perfecte plek om voor betalende gasten te kunnen werken. Koken, gerechten uitdragen, beroepshouding, omgangsvormen, het komt allemaal aan bod", aldus Hoeijmakers.

Volgens hem is de aanwezigheid van de gasten erg belangrijk. "Een restaurant is geen restaurant als het geen gasten heeft. Zo weet je ook voor wie je het allemaal doet. Hoe meer gasten hoe beter dus. We kunnen onze leerlingen alles leren over technieken, maar deze toepassen in de dagelijkse praktijk is waar het om draait. En dat kan hier."

De examens beginnen dit jaar op 24 mei en duren tot medio juni.