Normal_6182

Advies- en ingenieursorganisatie PRC heeft met de transformatie van het ROC Twente in Hengelo de Gulden Feniks gewonnen, zo meldt Arcadis, het moederbedrijf van PRC.

De Gulden Feniks is een jaarlijkse prijs die toegekend wordt voor het bouwproject dat het beste bestaande gebouwde omgeving transformeert of renoveert.

Industrieel erfgoed
De oude Gieterijhal van Stork is volgens de jury op een voorbeeldwaardige wijze ingepast in het nieuwe ROC Twente. De jury prijst het lef waarmee het ROC het heeft aangedurfd om van dit industrieel erfgoed het hart van haar opleidingen te maken.

De enorme hal is daarbij niet vol gebouwd maar juist zo open mogelijk gebleven, met behoud van de lange zichtlijnen en op een wijze dat de oude sfeer nog zeer goed voelbaar is. Door deze transformatie is belangrijk erfgoed zinvol hergebruikt.

De vestiging van het grote ROC op deze plaats heeft een sterke uitstraling op herontwikkeling van het gehele gebied.

Renovatie en transformatie
PRC won zowel de Gulden Feniks voor de transformatie van het ROC Twente als prijs voor de beste renovatie van de Politieacademie in Apeldoorn.

De renovatie van de Politieacademie in Apeldoorn is volgens de jury een toonbeeld van hergebruik van een onderwijsgebouw waarbij door nieuwe toevoegingen het geheel sterk in betekenis is toegenomen.

Bron: Nieuwsbank

© Nationale Onderwijsgids