Normal_6274

Ongeveer 35 leerlingen van ROC de Leijgraaf in Uden hebben de afgelopen maanden gewerkt aan het ‘Afrika-proof' maken van drie terreinwagens, zo meldt KlikNieuws.nl.

De wagens worden volgende week officieel overgedragen aan de organisatie Students for Students (SfS), die binnenkort met de auto's vertrekt voor een 7000 kilometer lange reis door Afrika.

Eerste- en tweedejaars van de opleiding Mobiliteitstechniek hebben vanaf januari hard gewerkt om de auto's klaar te maken voor de reis. In totaal 35 jongens en meisjes hebben via dit project meer kunnen leren dan alleen het programma van de opleiding autotechnicus, zoals plaatwerk, lassen en werken met 4x4-techniek.

ROC de Leijgraaf heeft € 800,- beschikbaar gesteld voor onderdelen. De leerlingen van het ROC in Uden hebben ruim 2500 uur aan de terreinwagens gesleuteld.

Students for Students
Students for Students is een initiatief van zeven Nijmeegse studenten met als doel het verbeteren van het beroepsonderwijs in Afrika. Dit jaar gaan de studenten meehelpen bij de bouw van een school op het platteland van Mali.

Op de website www.students-for-students.nl zijn hun vorderingen te volgen.