Documentaire over corona-examenjaar in première bij Tuschinski

Gisteren ging de documentaire GENERATIE VMBO in première bij Tuschinski. In de documentaire, door en over zes vmbo-leerlingen van Mediacollege Amsterdam, worden jongeren, ouders en leraren gevolgd in het corona-examenjaar. Dit meldt Issuemakers.

Het laatste jaar op het vmbo van deze leerlingen is tegelijkertijd een moeilijk jaar voor het onderwijs. Daarnaast wordt het vmbo nog niet altijd gezien als gewenst advies. Dit blijft een bijzonder fenomeen. Juist omdat er heel veel mooie vmbo-scholen zijn, die kundige en werk-enthousiaste leerlingen afleveren die een belangrijke rol in de maatschappij spelen. Dit geluid willen de leerlingen met de documentaire laten horen. Onder de 100 genodigden van de première waren leerlingen, ouders, docenten, influencers in het onderwijs, verschillende partners uit het VO-onderwijs en Marjolein Moorman, wethouder onderwijs, armoede en inburgering bij Gemeente Amsterdam. Na de première praatte zij na over hoe belangrijk mbo-jongeren zijn voor de stad Amsterdam.
 

Meester Yasin

Het format van GENERATIE VMBO is bedacht door Youtuber Meester Yasin, docent Nederlands en Mens & Maatschappij. Yasin geeft les op het vmbo van het Mediacollege Amsterdam. Elke week laat hij in zijn vlog zien wat hem en zijn leerlingen bezighoudt. Vanaf 30 juni is de documentaire ook te bekijken op het YouTube-kanaal van Meester Yasin en Mediacollege Amsterdam.
 

Over Mediacollege Amsterdam 

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor media-opleidingen en biedt onderwijs op verschillende niveaus. Het creatieve vmbo van Ma - met basisberoeps, kaderberoeps en gemengde leerweg - is een kleine, veilige school waar je je maximaal kunt ontwikkelen, ook creatief. Want naast de 'gewone' vakken staat bij Ma het praktijkvak Media, Vormgeving & ICT (MVI) op het rooster. Bij MVI staan vormgeven, kunst, tekstopmaak, animatie en het bouwen van websites centraal. Het mbo leidt studenten op voor een loopbaan in de media en andere creatieve sectoren. Denk aan vormgeving, theatertechniek, games, beeld en geluid, en programmeren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids