Normal_diverse-startup-business-team-stacking-hands-2023-11-27-05-03-24-utc

Eduvier Onderwijsgroep en mbo-instelling Firda Emmeloord/Urk hebben een belangrijke stap gezet in het versterken van het onderwijsaanbod voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen voor de gezamenlijke ontwikkeling van de VSO/Entree-opleiding. Dit meldt De Noordoostpolder.

De VSO-Entree opleiding, een op maat gemaakt traject, is ontworpen om leerlingen op Entree-niveau de benodigde ondersteuning en begeleiding te bieden. Het doel is om hen succesvol door te laten stromen naar een reguliere mbo-opleiding. Durk Bijma, directeur van Firda Emmeloord/Urk, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Entree is hét voorportaal voor de doorstroom naar een mbo-opleiding. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat de doorstroom van alle vso-leerlingen in de Noordoostpolder goed geregeld is."

Rollen en verantwoordelijkheden

In deze samenwerking neemt Firda Emmeloord/Urk het praktijkgedeelte van de opleiding voor zijn rekening. Dit omvat de lokalen, faciliteiten en de examinering. Eduvier Onderwijsgroep, via het Casteleijn College, verzorgt de werving van stageplaatsen en handelt de aansprakelijkheden en verzekeringen af. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen zich volledig kunnen richten op hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De docenten van Casteleijn College zullen daarnaast het didactische deel verzorgen en de leerlingen ondersteunen en begeleiden tijdens hun stages.

Deze samenwerking tussen Eduvier Onderwijsgroep en Firda Emmeloord/Urk biedt een solide basis voor het ondersteunen van leerlingen bij hun overgang naar het mbo, waardoor ze beter voorbereid zijn op hun toekomstige onderwijs- en carrièrepaden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer