Normal_portrait-of-three-students-talking-to-each-other-a-2023-11-27-04-51-58-utc

In augustus nemen mbo-studenten van mboRijnland, de Leidse Instrumentenmakers School (LiS), en ROC Mondriaan deel aan de EL CID, de introductieweek voor nieuwe studenten in Leiden. Dit jaar, op donderdag 15 augustus, zullen ongeveer 250 mbo-studenten de stad, het studentenleven en elkaar leren kennen. Dit meldt Sleutelstad.

De integratie van mbo-studenten in de EL CID-week was vorig jaar een groot succes en leidde tot een uitbreiding van het aantal deelnemers. Leiden volgt hiermee andere steden zoals Leeuwarden en Utrecht, die al eerder mbo-studenten opnamen in hun introductieweken. “De positieve ervaringen van vorig jaar hebben ons gemotiveerd om ook dit jaar een memorabele introductie te bieden,” meldt de organisatie van EL CID.

Ondersteuning van de gemeente Leiden

De gemeente Leiden steunt het initiatief voor een gelijkwaardige behandeling van alle studenten. Mbo-studenten die vorig jaar deelnamen voelden zich gewaardeerd en erkend als nieuwe leden van de academische gemeenschap van Leiden.

Kansen voor mbo-studenten

Voor het eerst kunnen mbo-studenten van 18 jaar en ouder zich aanmelden als crew-lid om tijdens de week te helpen met verschillende taken, van opbouwen tot het bemannen van een bar. Dit biedt hen uitgebreide netwerkmogelijkheden en een unieke kijk op de organisatie van het evenement. Bovendien kunnen mbo-studenten zich opgeven als mentor om nieuwe studenten te begeleiden tijdens de EL CID-dag.

Programma van de dag

De dag begint bij mboRijnland aan de Breestraat met een ontvangst, gevolgd door een gezamenlijke lunch in de Hortus botanicus. Na de lunch verkennen de studenten door middel van een interactief spel de stad en sluiten de dag af met het Leids Eerstejaars Festival in Park Landskroon in Oegstgeest. De dag biedt een volledig overzicht van de academische en sociale mogelijkheden die Leiden te bieden heeft.

Aanmeldingen voor deelname aan de EL CID-dag zijn mogelijk tot 31 juli. Voor meer details over hoe je je kunt aanmelden als vrijwilliger of mentor, bezoek de website van de EL CID.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer