Studenten Beveiliging Drenthe College houden centrum Assen veilig

Studenten van de opleiding Beveiliging van het Drenthe College lopen de komende drie maanden rond in het centrum van Assen. De gemeente Assen wil zoveel mogelijk ‘misstanden’ opsporen en zet daarom de studenten in. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Zes beveiligers in opleiding lopen stage bij een beveiligingsbureau. Via dat bureau zijn ze dan ook ingehuurd door de gemeente Assen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag helpen zij Team Handhaving mee in het centrum.

Fietsen 

Fietsen in voetgangersgebieden is een doorn in het oog bij het college van B en W. In de binnenstad van Assen is het in bepaalde gebieden verboden om te fietsen. Toch fietsen er regelmatig mensen door deze gebieden. Niet alleen ‘normale’ fietsen, ook fatbikes racen regelmatig door het voetgangersgebied.

Welkome aanvulling 

Team Handhaving had niet genoeg personeel in dienst om overal te kunnen zijn. De beveiligginsstudenten zijn dan ook een welkome aanvulling binnen het team.

Handhaven of bekeuren 

De studenten in kwestie mogen echter nog niet echt handhaven of bekeuringen uitschrijven. Als de studenten een situatie tegenkomen waarvan duidelijk is dat het niet mag, dan moeten ze dit doorgeven aan Team Handhaving. Zij pakken dit probleem dan later op.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk