Mbo'ers maken kennis met kunst en cultuur in Amsterdam en omgeving

Een theaterworkshop bij het ITA of een rondleiding door het Concertgebouw. Mbo’ers uit Amsterdam en omgeving kunnen daar deze week gebruik van maken. De eerste culturele introweek vindt deze week plaats. Mbo-studenten maken daarbij kennis met kunst en cultuur in Amsterdam. Dat meldt NPO Klassiek. 

Volgens Jillis Slingerland, mbo-cultuurcoördinator en initiatiefnemer van de culturele introweek, hebben mbo’ers te weinig ervaring met cultuur. “Mbo-studenten krijgen te weinig mee vanuit huis wat cultuur betreft. In ieder geval minder dan hbo’ers en universitaire studenten.” Op de middelbare school krijgen de toekomstige studenten vaak het vak kunst en cultuur niet meer.

Aanbod van kunst en cultuur 

Mbo’ers moeten volgens Slingerland dan ook het aanbod van kunst en cultuur in de stad Amsterdam kennen. Zodat ze tenminste een keer in het concertgebouw zijn geweest of het Rijksmuseum zijn binnengestapt.

De introweek zal studenten helpen om de weg richting kunst en cultuur te vinden. “Kunst helpt ons te vinden in wie we zijn. Als mbo-studenten de kracht van kunst en cultuur gaan zien, zou dat echt fantastisch zijn”, aldus Slingerland.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk