MBO Westland Business Academy officieel geopend

MBO Westland Business Academy is dinsdagmiddag 3 september officieel geopend door wethouder Anko Goudswaard. Directeur Caroline Kramer, docenten en de nieuwe studenten waren erbij aanwezig. Dat meldt Rodi.

De Business Academy is opgezet om economische opleidingen beter te laten aansluiten op het bedrijfsleven in Westland. Studenten volgen eerst een algemeen jaar waarin ze de basis leren. Daarna weten ze welke economische opleiding het beste aansluit op hun interesses.

Trots

Directeur Kramer is trots op de collega’s die alles bedacht hebben. “Deze nieuwe opleiding is dankzij hen helemaal klaar. Het was heel lastig om binnen een jaar met twee verschillende organisaties deze opleiding neer te zetten.” Volgens de directeur hebben veel studenten zich aangemeld en start de opleiding nu met zes volle klassen.

Twijfel tussen twee opleidingen 

Student Romy van Berge-Henegouwe heeft voor de Business Academy gekozen omdat ze tussen twee economische opleidingen aan het twijfelen was. Omdat dit eerste jaar vooral een ter oriëntatie is, kan ze later nog besluiten welke opleiding het beste bij haar interesses aansluit.

World Horti Center 

MBO Westland opende zes jaar geleden al in het World Horti Center. Studenten krijgen daar relevante opleidingen voorgeschoteld die aansluiten op de behoeften van de regio. De school zorgt samen met onderwijspartners, de overheid en het bedrijfsleven voor onderwijs dat actueel is aan de eisen van de internationale arbeidsmarkt.

Door: Nationale Onderwijsgids