Zorgstudenten wonen samen met ouderen in woonzorgcentrum Breda

Er is in Breda een tekort aan studentenkamers en er is te weinig zorgpersoneel. Daarom wonen er nu 18 zorgstudenten in woonzorgcentrum Elisabeth. Studente Lyana kan deze constructie iedereen aanbevelen. Dat meldt Omroep Brabant.

Studenten hebben tijdens hun studie een plek om te wonen en het personeelstekort in het verzorgingstehuis wordt ook voor een groot gedeelte opgelost. Lyana is een van die studenten. Als het rustig is gaat ze ’s ochtends aan het werk in het verzorgingstehuis, ’s middags naar school en na schooltijd chillen met andere studenten. Waar ze nu woont is natuurlijk geen studentenhuis, maar ze proberen wel zo af en toe gezamenlijk een drankje te drinken.

Studentenkamer in woonzorgcentrum 

De studentenkamer is volgens Lyana een prima plek. In de woonkamer staat een tv, een bank en een tafel. Ook een slaapkamer met een boekenkast en een bed zijn inbegrepen. Studenten zijn ongeveer 500 euro per maand kwijt aan de kamer. Lyana heeft een huurcontract voor drie jaar, maar officieel mag ze in het verzorgingstehuis blijven wonen totdat ze klaar is met haar studie.

Toch zijn er wel wat vragen, want zo’n studentenkamer zou ook beschikbaar kunnen zijn voor een nieuwe bewoner van het verzorgingstehuis. Elisabeth heeft een groot personeelstekort. Als er extra ouderen bijkomen, moet er ook extra personeel bij. Dat zegt initiatiefnemer en projectleider Monique. De studenten die een kamer huren worden tegelijkertijd ingezet om mee te helpen.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk