Student Da Vinci College aangehouden voor huisvredebreuk

Een student van het ROC Da Vinci College in Dordrecht is maandag 9 september aangehouden. De 29-jarige man was officieel geschorst, maar kwam toch naar school en weigerde weg te gaan. De school schakelde daarop de politie in. Dat meldt het AD.

De student werd geschorst nadat hij online slecht sprak over het Da Vinci College. Medewerkers en medestudenten kregen van alles over zich heen en de man gedroeg zich intimiderend. De school zou de man meerdere keren gewaarschuwd hebben. Zelf zegt de student dat hij na één waarschuwing meteen geschorst is.

Rare dingen 

Volgens de student zijn er allerlei rare dingen aan de gang op het Da Vinci College. Sommige docenten zouden volgens hem geen opleiding hebben gedaan. De school zou hem ook niet geholpen hebben tijdens zijn stage. Maandag 9 september kwam hij naar school om mee te doen aan een vergadering van de studentenraad.

Definitieve schorsing 

Er wordt inmiddels door de school overwogen om de student definitief te schorsen. De mbo-school heeft verschillende gesprekken met de man gevoerd, maar daar is geen oplossing uit voort gekomen. Ook zou de student niet open staan voor oplossingen.

De school zegt dat ze er alles aan doen om het probleem samen op te lossen. Verdere details kan en wil de school niet delen in het kader van de privacy.

Onderwijs op afstand 

De student in kwestie wil nog steeds naar school toe. Hij eist dat de school hem onderwijs op afstand geeft in de tijd dat hij geschorst is. “Volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs is de school daartoe verplicht. Ondertussen blijf ik strijden voor de rechten van andere studenten en voor mijn eigen rechten”, aldus de student.

Het Da Vinci College volgt hun jurist in de uitspraak dat schoring ook schoring van het onlineonderwijs is. Wel heeft de student informatie gekregen over de elektronische leeromgeving, daar zou hij tijdens de schorsing toch bij kunnen blijven met zijn schoolwerk.

Door: Nationale Onderwijsgids /femke van Arendonk