Normal_maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima is maandagochtend 12 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag aanwezig bij de opening van de achtste editie van de nationale Week van het geld en de zevende editie van de internationale Global Money Week 2018. De Week van het Geld helpt basisscholieren zich voor te bereiden op financiële zelfstandigheid. De internationale variant richt zich daarnaast ook op jeugd en ondernemerschap. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en leerlingen van basisschool De Fontein uit Den Haag verrichten samen met Koningin Máxima de openingshandeling. Tijdens het openingsprogramma vindt de theatervoorstelling ‘Praten over geld’ plaats, door theatergroep Playback. Na de opening neemt Koningin Máxima deel aan gesprekken over financiële educatie en jeugd en ondernemerschap. 
 
In de Week van het geld worden op basisscholen in heel Nederland door medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Daarnaast ontvangen alle basisscholen een speciale 'Week van het geldkrant'. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform Wijzer in geldzaken met de Week van het geld basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst.
 
In het kader van de Global Money Week worden in veel landen rondom het thema ‘Money Matters Matter’ ook activiteiten georganiseerd. De Global Money Week wil jeugd inspireren om meer te leren over geldzaken, levensonderhoud en ondernemerschap. Het is een initiatief van Child & Youth Finance International (CYFI). 
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Zij is ook speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en beschermvrouwe van het Global Partnership for Financial Inclusion van de G20 (GPFI).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids