Hoe dan?! Boek voor beleidsmakers over begaafdheidsonderwijs

Een goede visie en positiebepaling over onderwijs aan begaafde leerlingen leidt tot een verbeterslag van de kwaliteit van onderwijs binnen de hele school. In een notendop de kern van verwachte boek Hoe dan?!, dat ingaat op de verschillende thema’s waar schoolleiders, -besturen en specialisten mee te maken krijgen om begaafdheidsonderwijs zo goed mogelijk op te zetten. 

Auteurs Anouke Bakx, Eleonoor van Gerven en Annemieke Weterings zetten met hun boek in op de verbinding tussen theorie en praktijk door bij elk hoofdstuk onderwijsprofessionals aan het woord te laten. Zij schetsen hoe het begaafdheidsonderwijs binnen hun eigen organisatie wordt vormgegeven en geven daarmee inzicht en inspiratie. 

Bakx, Van Gerven en Weterings benadrukken hoe belangrijk visie, ontwikkeling en positiebepaling zijn om goede beleidsmatige keuzes te kunnen maken, die vervolgens weer leiden tot rijker onderwijs binnen de gehele organisatie. Ze behandelen onder andere de thema’s: visies op begaafdheid, effectieve ondersteuningsstructuur voor leerlingen én leraren en goed leraarschap. 

Hoe dan?! verschijnt in augustus 2021 bij uitgeverij Pica.

Door: Nationale Onderwijsgids