Leerlingen van IKC de Tamboerijn op bezoek bij de burgemeester voor ontbijt

Elke dag een gezond ontbijt, voor ieder kind. Dat is ook voor de gemeente Zevenaar belangrijk. Om hier aandacht voor te vragen, ontvingen burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Bart Kagei vrijdag 11 oktober de leerlingen van groep 8 van IKC de Tamboerijn voor een ontbijt in de Turmac Cultuurfabriek. "Een goed begin is het halve werk. Daarom doen we ook dit jaar graag mee aan het Burgemeestersontbijt," aldus de burgemeester. Dat meldt de gemeente Zevenaar. 

Tijdens dit gezellige ontbijt leerden de kinderen hoe belangrijk een gezond ontbijt is en wat ze 's ochtends het beste kunnen eten. Burgemeester Lucien van Riswijk: "Jong geleerd is oud gedaan. Met het Burgemeestersontbijt willen we kinderen bewust maken van gezonde voeding."

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt maakt deel uit van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 15 november. Dit initiatief wil jong en oud inspireren om gezonder te eten, met o.a. meer groente en fruit.

Schijf van Vijf 

Het ontbijt was samengesteld volgens de ‘Schijf van Vijf’ en werd verzorgd door het Nationaal Schoolontbijt in samenwerking met bakkerij ’t Stoepje. De leerlingen van IKC de Tamboerijn konden kiezen uit gezonde producten zoals volkorenbrood, halfvolle zuivel en thee. Als verrassing schoof Bert van Schip van Fruitkwekerij De Drie Dorpenpolder (uit Aerdt) ook aan. Hij vertelde de kinderen over zijn fruitteelt, en natuurlijk mochten ze zijn peren, appels en sappen proeven. Zijn bijdrage is mogelijk gemaakt dankzij de provincie Gelderland in het kader van de Week van Ons Eten.

Door: Nationale Onderwijsgids