Groep 7 van De Heksenketel uit Assen verzamelt oude elektronica

Leerlingen van groep 7 van De Heksenketel in Assen zijn druk bezig met het verzamelen van oude elektronica. Meester Marco Koops was maandagochtend 21 oktober verrast over alles wat er qua oude elektronica was meegenomen. In de hal stonden tablets, pc’s en stofzuigers. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Bij de school leveren al de hele maand oktober Assenaren hun oude elektronische apparaten in. De leerlingen van groep 7 proberen daarbij alles in goede banen te leiden. Ook zij hebben er belang bij dat het elektronische afval op hun school terecht komt.

E-Waste Race 

De leerlingen doen namelijk mee aan de E-Waste Race. Scholen door heel Nederland proberen tijdens deze wedstrijd zoveel mogelijk oude apparaten te verzamelen. De leerlingen maken daarmee kans op een schoolreisje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.  Volgens meester Marco verloopt het allemaal goed en staat de klas op de derde plaats.

Alleen deze week nog 

Op het schoolplein van De Heksenketel is alleen deze week nog de container van de E-Wase Race te vinden. Inwoners van Assen wordt vriendelijk verzocht mee te helpen en al hun oude elektronica in te leveren.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk