Om kinderen van 7 tot 13 jaar in Nederland te leren programmeren organiseert Bomberbot deze zomer Codekampen door heel het land. Op de vijfdaagse kampen maken kinderen een eigen website en leren op speelse wijze de alledaagse technologie begrijpen en beïnvloeden. Dit meldt Bomberbot.
Waar alle kinderen in Groot Brittannië sinds 2014 les krijgen in programmeren, is programmeertaal op Nederlandse scholen geen verplicht onderdeel van het curriculum. De Nederlandse start-up Bomberbot zet zich in om kinderen op Nederlandse basisscholen te leren programmeren. Bomberbot voorziet leerkrachten van een lespakket met lesplannen, online gaming en actieve support. Zo hebben 90.000 leerlingen programmeervaardigheden ontwikkeld.
Toch zijn er veel kinderen die nog geen programmeeronderwijs krijgen, terwijl steeds meer ouders hun kinderen computervaardigheden willen meegeven. “Wij krijgen steeds meer aanvragen van ouders om workshops te organiseren voor kinderen tijdens schoolvakanties.” vertelt Cristian Bello, oprichter van Bomberbot. “Door Codekampen te organiseren in de zomer kunnen kinderen in een speelse omgeving leren programmeren terwijl ze plezier maken met leeftijdsgenoten.” Bomberbot organiseert de vijfdaagse Codekampen op diverse locaties, waaronder Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Leeuwarden.
Tijdens het kamp leren kinderen in één week computertaal voor games, apps en websites en bouwen een eigen website. Niet alleen wordt grammatica bijgebracht, ook ontwikkelen kinderen basiscompetenties van de 21ste eeuw zoals logica, problemen oplossen, creatief denken en samenwerken. Daarnaast besteedt Bomberbot aandacht aan ‘unplugged’ activiteiten, weg zijn van het scherm met binnen- en buitenspelletjes. Jongens en meisjes gaan een leerzame week vol codeplezier tegemoet. Kijk voor meer informatie op de website: codekamp.bomberbot.com.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids