Normal_aanbieden_koffertje_tweede_kamer

‘Wat zou jij doen als je minister van Financiën was?’ Dit is de centrale vraag die scholieren van acht havo-vwo scholen uit Breda proberen te beantwoorden op 27 november tijdens een symposium over de miljoenennota in de Grote Kerk in Breda. Dit meldt Tilburg University.

Scholieren en leraren gaan aan de hand van per school geformuleerde stellingen in discussie met elkaar, met Bredase ondernemers en met de hoogleraren Leo Stevens (emeritus hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam en alumnus Tilburg University) en Lans Bovenberg (Tilburg University), onder leiding van de Bredase ondernemer Arie Roobol.

Miljoenennota

Beide hoogleraren geven hun visie op de miljoenennota. Leo Stevens zal uiteenzetten dat een goed belastingstelsel vooral geloofwaardig moet zijn. Het belastingstelsel is de spiegel van de samenleving. Vervolgens zal hij met de aanwezigen brainstormen over alternatieven om de bestaande knelpunten op te lossen en te komen tot een eerlijk, efficiënt, effectief en eenvoudig belastingstelsel.

Lans Bovenberg zal laten zien dat economie meer betekenis krijgt voor jongeren als je ze kennis laat maken met de meer relationele gedragsmodellen zoals die de afgelopen decennia in de economische wetenschap zijn ontwikkeld. Jongeren ontdekken dat economie over henzelf gaat: mensen van vlees en bloed die moeite hebben met verstandig kiezen en hechten aan vriendschap en rechtvaardigheid.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids