Groot Dictee vindt dit jaar plaats in Centrale Bibliotheek Rotterdam

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt dit jaar plaats vanuit de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Het dictee is live te horen op NPO Radio 1 op zaterdag 9 november om 11.00 uur. Frits Spits is gastheer van het evenement, dat voor de zevende keer wordt georganiseerd door NPO Radio 1 en het KRO-NCRV-radioprogramma De Taalstaat.

"Het opwindende van dit dictee is altijd weer de strijd die de deelnemers in de uitzending, de meeschrijvers in de bibliotheken in ons land én de luisteraars aangaan met zichzelf", aldus Spits. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het dictee voor dat traditiegetrouw geschreven is door Wim Daniëls.

Taalliefhebbers 

Enkele bekende mensen die meedoen aan het dictee zijn cabaretier Erik van Muiswinkel, paralympisch kampioen Marlou van Rhijn en presentator Roos Abelman. Daarnaast doen taalliefhebbers in 24 andere bibliotheken mee aan het dictee.

Juryleden 

De jury van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestaat uit Vibeke Roeper (directeur Genootschap Onze Taal) en Ton den Boon (hoofdredacteur van de Dikke Van Dale).

Door: ANP