Huisartsenpraktijk van doodgeschoten docent volgende week langzaam open

De huisartsenpraktijk waar docent Jurgen Damen werkte die donderdag werd doodgeschoten in het Erasmus MC, gaat vanaf volgende week langzaamaan weer open voor patiënten. Dat zal eerst nog een beperkt deel van de dag zijn en met een beperkt aantal collega’s. Er wordt vooral gekeken naar wat het team van huisartsen aankan. Dat meldt Skipr. 

Gezondheidscentrum Katendrecht blijft in ieder geval tot en met vrijdag gesloten. Wanneer het centrum precies helemaal opengaat is nog niet bekend. Stichting Zonboog, de stichting waar de praktijk onder valt, gaat daar donderdag een besluit over nemen en daarna de aangesloten buurtbewoners daarover informeren.

“Het kan zijn dat het meteen goed gaat en dat we na een tijdje kunnen opschalen met personeel, maar het kan ook zijn dat het tegenvalt en dat we eerst even moeten afschalen. Voor sommige collega’s zou het louterend kunnen zijn om weer even bezig te zijn met hun werk”, aldus bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog.

Professionele hulp aanwezig 

Op de huisartsenpraktijk is straks professionele hulp aanwezig voor alle medewerkers. “Het is heel lief als iemand voor de balie staat en zijn of haar verhaal doet. Dat kun je een of twee keer hebben, maar na dertig keer loopt je eigen emmer ook vol. Misschien moeten we soms eerder dicht dan we gepland hebben. Alles is mogelijk, zolang we maar goed blijven communiceren.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk