Normal_copyright_stockfreeimages_thuisstudie_boek_cursus

Deze week besteden de hogescholen in Nederland gezamenlijk uitgebreid aandacht aan deeltijdonderwijs. Via de website van de Vereniging Hogescholen kunnen belangstellenden een webpagina bekijken die speciaal is ingericht voor mensen die naast hun werk een opleiding willen gaan doen. Daarnaast organiseren hogescholen verschillende activiteiten voor deeltijdstudenten. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Hogescholen proberen deeltijdonderwijs aantrekkelijker te maken voor de student. Dit houdt in dat het onderwijs meer wordt afgestemd op wat de student wil, weet en kan. Hogescholen willen gezamenlijk aandacht vragen voor het deeltijdonderwijs, want de arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen, en nieuwe banen worden gecreëerd. Daarom moeten ook werkenden blijven leren, om veranderingen in hun eigen baan te kunnen bijbenen of om tijdig te kunnen overstappen naar een andere baan. 
 
Op dit moment studeren er zo’n 45.000 studenten in deeltijd aan hogescholen. Nederland behoort wat betreft het volgen van opleidingen en cursussen (leven lang leren) tot de top 5 van de Europese Unie. Vooral hoogopgeleiden, eind-twintigers en mensen die werken in de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg of het onderwijs geven aan dat ze cursussen en opleidingen volgen voor hun werk of in hun vrije tijd. Dat maakte CBS vorige maand bekend.