Normal_9110

DEN HAAG (Novum) - Met de volgens de PVV 'megalomane nieuwbouwplannen' van het Arcus College in Heerlen is niets mis. De kosten van zestig miljoen zijn ook redelijk in vergelijking met andere nieuwbouwprojecten. Dat zei minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) dinsdag in de Tweede Kamer tijdens het vragenuurtje.

PVV'er Harm Beertema eiste opheldering over de bouw van het 'futuristische scholencomplex' in Zuid-Limburg, naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma De Slag om Nederland. Volgens het Kamerlid heeft het roc verzuimd het geld te investeren in goed onderwijs. Ook zouden de huidige gebouwen bewust zijn verwaarloosd om zo de gemeente te overtuigen van de noodzaak voor nieuwbouw.

Volgens de minister is het Arcus College al jaren bezig met een nieuwe locatie. Dat is nodig om te voorkomen dat er in de toekomst te weinig mogelijkheden zijn om nieuwe opleidingen te ontwikkelen, zei Van Bijsterveldt. De regio kampt met een bevolkingskrimp en daarom is het goed dat de school vooruitkijkt.

Van Bijsterveldt erkende dat het bedrag van zestig miljoen 'altijd even op je af komt'. Maar in vergelijking met andere nieuwbouwplannen wijkt het niet af van wat elders gebeurt. "Het wordt niet als een enorm groot bedrag ervaren." Verder is met het onderwijs op het Arcus College niets mis. "We hebben te maken met een school die op alle punten op orde is."