NHL Stenden Hogeschool ondertekent Charter Diversiteit

Op donderdag 19 september ondertekende College van Bestuur-voorzitter Erica Schaper namens NHL Stenden het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf. De ondertekening vond plaats in Den Haag bij de Sociaal-Economische Raad (SER) en sluit aan bij NHL Stenden's streven naar een veilige, inclusieve omgeving met gelijke kansen voor iedereen. Dat meldt NHL Stenden. 

CvB-lid Erica Schaper: “De ondertekening van het Charter Diversiteit is voor ons een logische formele stap om te streven naar een diverse, rechtvaardige en inclusieve hogeschool. De kunst is om duidelijk te krijgen waar we naartoe willen, kleine concrete stappen te zetten en continu de vinger aan de pols houden of vooruitgang wordt geboekt. We zijn ervan overtuigd dat een manier van (samen)werken, waarbij we de nadruk leggen op wat ons bindt, waarin verschillen worden gewaardeerd, respect de norm is en mensen zich veilig voelen, bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en werkgeverschap.”

Eerlijke kansen voor studenten en medewerkers 

Organisaties kunnen alleen meedoen aan het Charter Diversiteit als ze een duidelijk plan hebben dat aangeeft wie, hoe en wanneer aan diversiteit- en inclusiedoelen werkt. Elk jaar wordt gekeken naar de voortgang. Volgens Wiebren Jansen, beleidsadviseur Diversiteit en Inclusiviteit bij NHL Stenden, zijn er verschillende regelingen om eerlijke kansen te bieden aan studenten en medewerkers. “Zo komt er een nieuwe procedure voor een eerlijkere werving en selectie van medewerkers en wordt er veel aandacht besteed aan interculturele vaardigheden in het onderwijs. Ook werken we aan nieuw onderwijs over diversiteit en inclusiviteit. Daarnaast biedt het IDARE-platform workshops en lezingen over deze onderwerpen aan.” IDARE staat voor Inclusion, Diversity, Anti-Racism & Equity. Jansen geeft aan dat er ook uitdagingen zijn: "We doen veel, maar weten niet altijd of het werkt. Daarom willen we de komende jaren meer aandacht geven aan het meten en evalueren van onze activiteiten, mede dankzij het Charter Diversiteit."

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Dirk Hol