Sterk in Kinderopvang neemt locatie Fit-Kidz in Papendrecht over

Voor de kinderen, ouders en het personeel van Fit-Kidz is er eindelijk goed nieuws. Sterk in Kinderopvang heeft de locatie PKC overgenomen. De bso gaat weer open op maandag 14 september. Dat meldt het AD.

De buitenschoolse opvang Fit-Kidz in Papendrecht bleek opeens failliet te zijn en niet meer open te gaan. Sterk in Kinderopvang mag de locatie PKC aan de Andoornlaan nu overnemen.

Veilige kinderopvang 

Voor de medewerkers, kinderen en hun ouders was het de afgelopen tijd best zwaar, zegt wethouder Arjan Kosten. Maar Kosten is blij dat er weer een veilige en verantwoorde kinderopvang komt aan de Andoornlaan. (Oud-)medewerkers en ouders vertelden deze week over de onveilige situaties waar de kinderen vaak mee te maken kregen.

Martin van der Linden van Sterk in Kinderopvang is blij dat de locatie straks weer opengaat. De organisatie gaat een verantwoorde, gezonde en goede kinderopvang aanbieden. De kinderen die naar de Fit-Kidzlocaties gingen kunnen waarschijnlijk ook weer terecht bij de locatie aan de Andoornlaan.

Onduidelijkheid over andere locaties 

Voor de kinderopvang bij de scouting is het nog niet duidelijk wie daar de opvang gaat overnemen. Fit-Kidz had naast een buitenschoolse opvang ook nog een kinderdagverblijf. Daarvoor zijn nog geen overnamekandidaten gevonden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk