Petitie opgestart om Stichting Peuterwerk in Oldambt te laten voortbestaan

Stichting Peuterwerk stopt vanaf januari 2025 in de gemeente Oldambt. De opvang, die zich al twintig jaar inzet voor educatie van peuters, wordt door de gemeente op een andere manier ondersteunt en eigenlijk te duur. Peuterwerk heeft twaalf vestigingen in Oldambt en deze gaan sluiten als er geen kandidaat komt die de locaties wil overnemen. Op de opvang zitten zo’n 262 peuters.

Inmiddels is er een petitie gestart om Stichting Peuterwerk te laten voortbestaan. Dit initiatief komt van Serena de Leo die ook gebruik maakt van de kinderopvang.

Belangrijke organisatie 

De Leo wil met de petitie laten zien dat Peuterwerk zich in de afgelopen jaren heeft bewezen als een belangrijke organisatie. Ze hebben alle peuter, ongeacht hun achtergrond, een gelijke kans gegeven om te ontwikkelen. Ook zette Peuterwerk altijd het kind centraal.

De gemeente Oldambt wordt verzocht om nog eens kritisch te kijken naar de nieuwe subsidieregeling en of Peuterwerk niet alsnog kan blijven bestaan.

Petitie 

Deze petitie wil De Leo over een tijdje bij de gemeente Oldambt onder de aandacht brengen. Binnen één dag zijn er al zo’n 600 handtekeningen gezet. Ondertekenen kan hier.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk